Logo

Name of the organization

Association SOS Help-line for Women and Children – Victims of Violence

Type of organization

Non profit organization

Activities implemented to fight gender-based violence (in english)

The Association SOS Help-line is a women’s non-governmental, non-profit and humanitarian organization that works in a public interest. Our aim is to help, support and counsel women and children who have experienced or are still experiencing violence in their families and relationships. It was established in 1989 to prevent violence against women, children and young people.

The Association has a productive history of projects and activities, which serve a specific segment of population – women and children, and deal with specific problems, primarily violence.

Activities implemented to fight gender-based violence (in your national language)

Namen društva je nuditi osebam, predvsem ženskam in otrokom, ki doživljajo nasilje, zaščito in podporo pri zavestnem spreminjanju lastnega življenja. Namen društva je tudi izobraževati in ozaveščati o nasilju ter o nesprejemljivosti nasilja. Društvo izvaja svoje dejavnosti za ljudi, ki so zaradi izkušenj z nasiljem, diskriminacijo in kršenjem človekovih pravic ogroženi, prikrajšani in v socialni stiski in z njimi išče možne rešitve, ne glede na to, ali so njegovi člani/članice ali ne.

Namen društva je nuditi osebam, predvsem ženskam in otrokom, ki doživljajo nasilje, zaščito, podporo in pomoč na poti iz nasilja. Namen društva je tudi ozaveščati o nesprejemljivosti nasilja.

Mode of intervention

  • Psychological support for victims of violence
  • Social support for victims of violence
  • Accommodation
  • Data Production / Studies / Research
  • Advocacy

Area of action

National

Keywords

Gender based violence, violence, women, men, advocacy, communication, information, help, assistance, ngo, association, Reception, Legal Advice, Legal Assistance, Psychological Counseling, Self-Help Groups, Trauma Processing Interventions

Contact informations

P. O. Box 2726
Ljubljana, Osrednjeslovenska 1001
Slovénie
Placer sur la carte

Phone number

Website